1. פורמט סינכרוני
"סינכרוני" משמעותו שהלמידה מתקיימת "בזמן אמת" (online) ומאפשרת לך ולקהל הלומדים שלך לתקשר אלה עם אלה בו-זמנית בזמן נתון מכל מקום. וובינרים, לדוגמה, הם סינכרוניים – בשעה ייעודית המנחה והמשתתפים נכנסים לסביבה מוגדרת; השיעור מועבר בשידור חי, ואפשר לתקשר באמצעות צ'ט או כלים סינכרוניים אחרים, כדוגמת סקרים וחידונים, ולקבל משוב מהמנחה.
2. פורמט אסינכרוני
"אסינכרוני" משמעותו שהלומד משתמש במשאבי למידה מקוונים בזמנו החופשי באופן עצמאי, ללא מגבלות של זמן ומקום. כלים א-סינכרוניים מאפשרים לאנשים להתחבר לסביבת הלמידה בזמן שנוח לכל אדם על פי לוח הזמנים שלו. קורס אסינכרוני הוא קורס שאינו דורש מעורבות של המנחה במהלך הפעלתו – מספיק לפתוח בפני הלומד את הקורס, והוא מתקדם עם הקורס בקצב שלו.
3. פורמט משולב: סינכרוני ואסינכרוני
למידה מתוקשבת מסוג כזה משלבת כלים סינכרוניים (למשל, וובינרים וצ'טים) וכלים אסינכרוניים (כמו הרצאות מצולמות ודפי עבודה ב-PDF). זהו הפורמט המומלץ ביותר, ובהמשך אסביר מדוע.
סינכרוני ו-אסינכרוני: מה יתרונות?
כדי לבחור באילו כלים להשתמש בלמידה מתוקשבת, כדאי להכיר את היתרונות של הפורמטים השונים. בטבלה הבאה מופיעים היתרונות הבולטים של שני סוגי הפורמטים. כדי לפשט את העניין, נתמקד ביתרונות, ונצא מנקודת הנחה שיתרון של האחד הוא חיסרון של האחר.

– מאפשר לכל אדם להתחבר על פי לוח הזמנים שלו
– מאחר שהוא אינו תלוי זמן, אפשר ללמד אנשים מאזורי זמן שונים בעולם
– מאפשר לשמור על דיאלוג ושיתוף פעולה על פני תקופה של זמן
– אפשר לאסוף ולשמור ידע קולקטיבי של קבוצת הלומדים בקלות רבה יותר
– מאפשר אינטראקציה בזמן אמת
– המשתתפים יכולים לשאול שאלות ולהגיב אונליין,
לתקשר עם המנחה ועם הלומדים האחרים
– מנקודת מבטו של המשתמש, מרגיש יותר "אישי", יותר "אמתי"
– מגביר מוטיבציה להשתתף בקורס, בניגוד לקורס אסינכרוני שתלוי במשמעת העצמית של הלומד
מפתחים למידה מתוקשבת? זה הסוד: לבחור בכלים דיגיטליים שייצרו עניין, מוטיבציה ומעורבות גבוהה!
השאר תגובה