- איך יוצרים מעורבות גבוהה הלכה למעשה?
- על מה חשוב להקפיד?
- מה מרכיב חוויה של מעורבות גבוהה?
1. לבחור נושא רלוונטי ומעניין
כדאי לבחור נושא רלוונטי לעולם של הלומד. כשהתוכן מעניין, יש יותר חשק ללמוד. אם התוכן "יבש", אפשר לעטוף אותו במסגרת סיפורית או משחקית מלהיבה. חשוב למקד את הנושא עד כמה שאפשר ולהימנע מעודף אינפורמציה.
2. לעודד התנסות
למידה פעילה מתרחשת כאשר הלומד חוקר את הנושא הנלמד, שואל עליו שאלות, מתלבט, נוקט עמדה ובסופו של דבר מבטא את הידע שצבר באופן יצירתי. כדי ללמד באמצעות התנסות, אפשר, לדוגמה, להניע את הלומדים להכין תוצר למידה. רעיון זה מתבסס על גישת ה- PBL – למידה מבוססת פרויקטים – המעודדת עבודה בקבוצות קטנות על תוצר שמביא את תהליך הלמידה לידי ביטוי יצירתי.
3. להגביר הנאה
הנאה יוצרת הנעה ומשפרת הקניית מיומנויות. לכן, כדאי להקפיד ליצור חוויית לימוד מהנה. כדאי לזכור שמשחוק מאפשר להפוך את תהליך הלמידה לחווייתי ואפקטיבי יותר. מבחינה קוגניטיבית, מעורבות במשחק משחררת במוח אנדרופינים, והם משפרים את היכולת של הלומד לקלוט את המידע. ההנאה מגבירה את המוטיבציה, משאירה את הלומד ערני ומרוכז, והופכת את החוויה לעוצמתית יותר, לכזאת שזוכרים אותה יותר.

ללמד מישהו בדרך משמעותית משמע לגרום לו להיות מעורב. אם נוביל את הלומד לשאול שאלות, לנקוט עמדה, לחשוב בצורה ביקורתית ולקבל החלטות, תהיה לו מוטיבציה פנימית ללמוד, הוא ירגיש חלק אינטגרלי מתהליך הלמידה, וכך יגדל הסיכוי שהוא יזכור את החומר לאורך זמן.
השאר תגובה